Khaali Jagah Horde

De Khaali Jagah Horde is één van de twee welpen­hordes van Scout­ing Jut­ters Willem­so­ord. De Khaali Jagah Horde heeft iedere zaterdag van 10:00 tot 12:00 opkomst. Meestal zijn wij te vinden bij het clubhuis, maar we trekken er ook wel eens op uit om de omgeving te verkennen of spannende activiteiten te doen.

Het welpenthema is gebaseerd op het boek “Jun­gle­book” van de Britse schri­jver Rud­yard Kipling. Zo hebben de lei­ders van de horde alle­maal een naam van een dier uit de ver­halen uit het Jun­gle­book, ieder team­lid heeft een naam wat pas bij zijn of haar eigenschappen.

Raksha leidt de welpen­horde. Zij vindt het belangrijk dat alle welpen zich goed en veilig voelen. Raksha is dan ook het Hindi-woord voor “bescherming”. Daarom zal Raksha altijd goed voor de welpen zorgen.

Rikki is een goed voor­beeld voor alle welpen. Ze is leergierig, dien­st­baar, slim, handig en moedig. Ze geeft graag het goede voor­beeld en wil anderen graag helpen. Rikki leert de welpen heel veel bij over nor­men en waar­den, met elkaar omgaan en vooral het leuk hebben met elkaar. Ze vind dan ook dat samen­werk­spel­let­jes het liefst elke week op het pro­gramma moeten staan!

Mor is heel blij met haar mooie veren. Zij houdt dan ook van mooie dingen maken. Mor knutselt graag met de kinderen en maakt zelf de mooiste creaties.

Tij­dens de opkom­sten zijn we vooral bezig met het behalen van insignes. Om deze insignes te kun­nen halen moet je een aan­tal opdrachten uitvo­eren. Zo kun je je zakmes insigne halen, hier­bij komt kijken dat je een appel kan schillen met je zakmes, een houtje snip­peren om een vuurtje te maken, maar ook het schoonhouden van je zakmes.
Uit­er­aard zijn er nog veel meer insignes te behalen, zo kun je ook kiezen voor een kookin­signe, het insigne kampvuur, sport&spel of ga je voor een EHBO insigne.

Ben je nieuws­gierig gewor­den wat de welpen van de Khaali Jagah Horde alle­maal beleven? Kom dan gauw eens kijken of neem con­tact met ons op via e-​mail: khaali_jagah@jwdenhelder.nl