Khaali Jagah Horde

De Khaali Jagah Horde is één van de twee welpenhordes van Scouting Jutters Willemsoord. De Khaali Jagah Horde heeft iedere zaterdag van 10:00 tot 12:00 opkomst. Meestal zijn wij te vinden bij het clubhuis, maar we trekken er ook wel eens op uit om de omgeving te verkennen of spannende activiteiten te doen.

Het welpenthema is gebaseerd op het boek “Junglebook” van de Britse schrijver Rudyard Kipling. Zo hebben de leiders van de horde allemaal een naam van een dier uit de verhalen uit het Junglebook, ieder teamlid heeft een naam wat pas bij zijn of haar eigenschappen.

Dahinda, de bontgekleurde kikker, leidt de welpenhorde. Maar gelukkig is zij niet alleen! Samen met Oe de schildpad, Baloe de beer, Hathi de olifant en Broer Wolf vormt zij het team dat de welpen helpt.

Samen zorgen zij voor een diversiteit binnen hun opkomsten. Van samenwerkingsspelletjes, naar knutselopdrachten, leren knopen of een opkomst meedraaien met de waterscouts. Elke week verzinnen zij weer een uitdagend en actief programma.

Tijdens de opkomsten zijn we vooral bezig met het behalen van insignes. Om deze insignes te kunnen behalen, moet je een aantal opdrachten uitvoeren. Zo kun je je zakmes insigne halen, hierbij komt kijken dat je een appel kan schillen met je zakmes, een houtje snipperen om een vuurtje te maken, maar ook het schoonhouden van je zakmes.

Uiteraard zijn er nog veel meer insignes te behalen, zo kun je ook kiezen voor een kookinsigne, het insigne kampvuur, sport&spel of ga je voor een EHBO insigne.

Ben je nieuwsgierig geworden wat de welpen van de Khaali Jagah Horde allemaal beleven? Kom dan gauw eens kijken of neem contact met ons op via e-mail: khaali_jagah@jwdenhelder.nl